Udsolgt

Blikskilte – Danske Reklameskilte

kr.399,00

Reklameskilte i metal med grafisk tryk, de såkaldte blikskilte, blev fra sidst i 1800-tallet og frem en fast del af gadebilledet hvor de prydede facaderne, vinduespartierne samt væggene hos de handlende og hos købmanden. I bogen præsenteres et bredt udvalg af ældre danske blikskilte, fra slutningen af 1800-tallet og cirka 100 år frem. Inddelt i kategorier som: Margarine, Øl og Vand, Husholdning og Is – samt pakket ind i historiske fakta om de virksomheder som reklamerede.

Blikskilte – Flere Danske Reklameskilte

Original price was: kr.299,00.Current price is: kr.198,00.

Reklameskilte i metal med grafisk tryk, de såkaldte blikskilte, blev fra sidst i 1800-tallet og frem, en fast del af gadebilledet. Her prydede de både facader, vinduespartier samt væggene indenfor hos købmanden.

I bogen præsenteres et bredt udvalg af ældre danske blikskilte, fra slutningen af 1800-tallet og cirka 100 år frem. Skiltene giver et indblik i den tidlige danske reklameverden.

Med over 400 farvebilleder egner bogen sig godt som både bladrebog og opslagsværk.

 

Danske Vareautomater – Vare- og købmandsautomater fra perioden 1880-1960

Original price was: kr.199,00.Current price is: kr.150,00.

I over 100 år har vareautomater prydet gadebilledet i de danske byer. Særligt i den første del af 1900-tallet, hvor de var at finde på ethvert gadehjørne og foran enhver købmandsforretning. Danmark har i tidligere tider haft en automatindustri, hvor automatfabrikker designede og fabrikerede alt fra cigarautomater, cigaretautomater, tobaksautomater og tændstiksautomater; til pastilautomater, frugtautomater, slikautomater, filmautomater og mere. I bogen kastes der et blik på de automater, som blev produceret i Danmark, fra slutningen af 1800-tallet frem til midten af det 20-århundrede – samt på de fabrikker som stod bag.

Udsolgt

Gadens blikfang – Danske emaljeskilte gennem 100 år

kr.349,00

Emaljeskilte fortæller kulturhistorie fra en tid, hvor reklame i modsætning til i dag kunne vare i årtier. I næsten 100 år var emaljeskilte opsat overalt i det offentlige rum: På facader hos købmænd og tobakshandlere, kiosker og specialforretninger, samt på banegårde og pakhuse. Det blev reklameret for alt fra Adamas cigaretter, øl og sodavand, is, barberblade, korsetter, varehuse, elpærer, ja for hundredevis af varer og tjenesteydelser i enhver afskygning. Emaljeskilte nåede deres største udbredelse i mellemkrigstiden. Forbrugssamfundets acceleration fra slutningen af 1950’erne fjernede derefter gradvist grundlaget for den langtidsholdbare reklameform, og hovedparten af emaljeskiltene blev nedtaget i 1960’erne. I dag er emaljeskilte blevet populære samlerobjekter.